Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Misstag när innehåll skapas som påverkar dina laddtider

Vi har nyligen gått igenom flera av grundorsakerna till dåliga laddtider för webbplatser och applikationer ur ett tekniskt perspektiv, som att misslyckas med att implementera en övervakningsstrategi och ineffektiv skalning. Medan IT-team och programmerare har tillräckligt för att hålla sig sysselsatta med att förbättra plattformens prestanda, har också en del av ansvaret hamnat på personer som skapar och publicerar plattformens innehåll. Det är vanligt att webbplatser och applikationer har dedikerade medarbetare för att skapa innehåll, och detta är speciellt vanligt på företag med en påtaglig mängd originellt innehåll och produktförteckningar.

Innehållsskapare kan sakna teknisk erfarenhet, laddtider har betydelse
Skapare och publicerare är många gånger inte involverade i utvecklingen av plattformen och kanske inte förstår varför det är viktigt att skära ner på teknisk mättnad precis som det är viktigt att skära ner på innehåll. Långa laddtider leder till ett minskat antal besökare: Kissmetrics menar på att 79 procent av kunderna som upplever en webbplats/applikation bristfällig är mindre benägna att besöka webbplatsen igen. Utvecklare kan skapa funktioner som ger publicerarna mindre att tänka på men i slutändan behöver innehållsskaparna riktlinjer att följa för att undvika att skapa överväldiga laddtider.

Dåligt optimerade bilder
Bildfiler tenderar att ta upp mest utrymme på en webbsida, så om bildfilerna inte är ordentligt formaterade kan de ta flera gånger längre tid att ladda än nödvändigt. Detta kan enkelt lösas genom att alltid använda webbformaterade JPEG-bilder istället för tyngre PNG-, GIF-, BMP- och TIFF-filer, samt att formatera bilder till den högsta upplösningen de behöver använda i appar och på webben. I många fall kommer ditt företags hostinginfrastruktur ha en viss grad av bildformatering och filtypsomvandling på serversidan men du kan inte alltid förlita dig på programvara. Innehållsskapande medarbetare bör utbildas på att formatera bilder för plattformen.

En sida, flera videospelare
Att överdriva med att ha flera videospelare kan orsaka stora prestandaproblem. Ur en designsynpunkt är det bästa sättet att inkludera allt videoinnehåll i en enda spelare; teknisk sätt innebär det att två eller flera videospelare på en enda sida ökar laddtiden samtidigt som sidan gör det svårare för lågeffektenheter att spela upp innehållet. Om det inte är möjligt att använda en enda videospelare på en sida, hjälper det att paginera innehållet eller länken till ytterligare videor på andra sidor.

Inbäddat innehåll
Inbäddat innehåll som widgets, videos, tweets, ljudklipp och kartor är enkla sätt att ta rikt innehåll skapat på en platform och applicera det till ditt innehåll. Hur som kommer ditt företags serverinfrastruktur inte kunna förbättra prestandan på dessa funktioner då de ligger på en annan webbplats. Inbäddat innehåll kan också innehålla tunga skript som kan bidra till sämre laddtider: dessa skript kan redan ha använts en gång på din sida eller användas av andra inbäddningar. Därför är det bästa sättet att bara addera inbäddat material när det verkligen förbättrar innehållet och inte bara bara för att göra innehållet längre.

Det är viktigt att påminna sig om att hela processen från att innehåll skapas till en servers innehållshantering med leverans av innehåll till en besökare har betydelse i prestandaprocessen. Lär dig mer om hur Apica kan hjälpa ditt företag att uppnå bättre användarupplevelse. Kontakta oss idag!

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *