Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

IoT-teknologier växer: Mer att övervaka och testa utöver enheten

Internet of Things-enheter är en spännande möjlighet för företag som vill växa och kommer leda till ett mycket större beroende av övervakning och lasttester, speciellt för IoT-teknologi. Det rådet ett paradigmskifte i antalet enheter-per-person som internetinfrastruktur behöver hantera; en person har inte längre bara en dator och en smartphone utan ett dussintals enheter med olika funktioner. Det följande ökade behovet av IoT-teknik kommer påverka servrar nära dig och kan även prata med dina applikationer via API-ekonomin. De nya enheterna skapar ett massivt flöde av nya enheter som gör att datacenter och serverövervakning blir viktigare än någonsin.

Växande IoT-teknologi – övervakning och hantering av IoT-enheter
IoT-enheterna kommunicerar inte enbart med applikationer för sin primära funktion, som en smartwatch där applikationen utöver att skicka information om pulsslag till en smartphone utan även är dedikerad till att övervaka och hantera enheterna i sig. Enligt Material & Logistics hanterar dessa sekundära värdapplikationer arbetsuppgifter som inkluderar övervakning av enhetens prestanda, tracking diagnostics, uppdatering av inbyggd programvara, tillämpning av säkerhetsuppdateringar och rapportering av data. Eftersom övervakning av enheten sannolikt inte kommer att uppstå vid trafiktoppar, behöver infrastrukturen vara redo att växa allt eftersom nya enheter adderas till systemet, vilket gör det viktigt att tillämpa en strategi för skalning av serverresurser.

IoT-analyser
Applikationen som används för att samla in information från IoT-enheter och de applikationer som analyserar insamlad information behöver nödvändigtvis inte vara samma. Både övervakning- och skalningsstrategier är viktiga faktorer för att få vetskap om när analysapplikationens servrar behöver uppgraderas och var dessa uppgraderingar ska tillämpas. Dessa applikationer måste existera i miljöer som ”alltid är på” och kan ständigt behöva spåra aktiva enheter eller vara redo att vid incheckning synkronisera med andra enheter. Dessa applikationer kommer kontinuerligt att möta ökade mängder data för analys; Enligt Christian Renaud, citerad av ZDNet, är mängden data som dessa plattformar hanterar är långt ifrån en mänsklig förvaltningskapacitet.

Spårning av IoT-enheter
I takt med att IoT-enheter rör sig mot ett överväldigande antal behöver företagen hitta ett sätt att hålla reda på sina IoT-tillgångar. Medan en produktlinje kan innehålla enhetshantering för alla enheter inom den linjen kommer det inte att vara praktiskt för ett företag att använda så många olika applikationer som enheter för att säkerställa att alla enheter är redo. Istället kan enhetens API:er kommunicera med ytterligare en applikation, som också kräver testning och övervakning, för att centralisera spårningen. Detta koncept är viktigt för hantering av flottor och lager.

Lär dig mer om hur Apica kan hjälpa ditt företag att förbereda er online-infrastruktur för ökningen av IoT. Kontakta oss idag!

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *