Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Datapunkter du bör övervaka vid mätning av webbprestanda

Mätning av webbprestanda

Naturligtvis är förstklassig webbprestanda avgörande för alla företag, oavsett storlek. När man övervakar en webbplats eller applikations prestanda i realtid finns det ett antal mätbara datapunkter och parametrar att skapa förståelse kring för att få en noggrann analys av din webbplats prestanda och tillförlitlighet. Det är viktigt att hålla sig medveten om dessa siffror och förstå hur de påverkar dina kritiska affärsprocesser. Dessa prestandamätningar kan variera beroende på webbplatsens typ, men de grundläggande parametrarna förblir desamma.
Lösningar för lasttest och prestandaövervakning ger en inblick i följande mätningar (bland många andra förstås).

Kolla in de olika syntetiska övervakningsverktygen och en jämförelse av verktygen här.

Vilka datapunkter bör övervakas?

 

Upptid
Upptid mäter webbplatsens tillgänglighet över en tidsperiod. Detta är den viktigaste parametern att bedöma under övervakning. I en idealisk situation kontrolleras tillgängligheten /upptiden på webbplatsen kontinuerligt från olika delar av världen. Upptid mäts som en procent och är en kritisk komponent av SLA.

Landningssidans snabbhet
Den genomsnittliga kunden förväntar sig att din sida ska laddas på ett ögonblick. Om denna förväntan inte uppfylls, kommer de sannolikt snabbt att gå vidare – ofta till en konkurrents webbplats. Att mäta svarstider för dina landningssidor är kritiskt och ökar dina chanser att göra ett bra första intryck.
Tänk på att de flesta landningssidor har något formulär eller en call-to-action som leder besökaren genom flera steg (eller webbsidor) innan besökaren konverterat. Använd ett avancerat skript och testverktyg som ZebraTester för att spela in de stegen en besökare förväntas ta och testa flödet noggrant.

Webbsidans laddtid
Vid mätning av webbprestanda är det viktigt att mäta laddtid för en webbsida tillsammans med alla sidans integrerade komponenter. Dessa komponenter kan vara bilder, videoklipp, tredje part plug-in, dynamiskt innehåll, etc. Hela webbsidans laddtid är en av den viktigaste parametern att övervaka eftersom det hjälper dig att hitta en lämplig strategi för att distribuera innehåll och leverans.

Globala svarstider
Som namnet antyder visar globala svarstider webbplatsens prestanda från olika platser runt om i världen. Globala svarstid är ett annan viktig parameter, särskilt om du har mycket trafik från utlandet.

Webbplatsens lastkapacitet
Att mäta hur din webbplats svarar på en trafikökning hjälper till att definiera din maximala lastkapacitet och generell prestanda under stress. Detta bör övervakas regelbundet och testas grundligt före säsongens trafiktoppar eller inför release. Det hjälper dig att utforma din webbplats infrastrukturkomponenter och hur du bäst går vidare med en lastbalanseringslösning (om nödvändigt).

Tips: Se till att du noggrant testar en webbplats även efter att ha installerat en lastbalanseringslösning – även om lastbalanseraren är uppsatt betyder det inte att den kommer att fungera som förväntat.

CPU-belastning (webbserver)
CPU-användning är en annan viktig prestandaparameter att övervaka. Övervakningsverktyget bör användas regelbundet för att kontrollera användningsmönster.

Databasens prestanda
Eftersom ditt innehåll kan distribueras över olika databaser, kan övervakning av deras prestanda hjälpa dig att förstå dess svar och hur detta påverkar din totala webbprestanda.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *