Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Därför behöver ditt företag ett CDN

Ett Content Delivery Network är ett nätverk av servrar som är geografiskt utspritt och som konfigurerats för att minska tiden det tar för en besökare att ladda en webbsida. Att använda ett CDN kan göra stor skillnad för företag som vill ge sin webbsida en konkurrensfördel genom att skapa en smidigare användarupplevelse. Utöver det så kan CDN:s hjälpa webbsidor att hantera trafiktillväxt och ökningar och på så vis förhindra att sajten blir ett offer för sin egen framgång. Låt oss gå igenom varför ditt företag behöver ett CDN.

Geografisk snabbhet

why-your-business-needs-CDN

CDN:s ökar hastigheten genom att skapa en ”spegel”-version av ditt innehåll på flera olika geografiska platser vilket gör att besökare kan få access till den närmsta noden. Detta minskar tiden det tar för data att förflyttas mellan besökaren och servern och på det viset blir interaktionen mycket snabbare. Ju längre bort från en server någon är desto längre tid tar det, så att använda ett CDN kan skala bort en eller två sekunder från laddtider relativt enkelt. Noden lagrar kopior av ofta besökt innehåll så mycket av sidans data åker en mycket kortare rutt.

En besökare i New York kanske laddar din sida på en sekund medan en besökare i Los Angeles laddar samma sida på fyra sekunder. Apica hostar 2.600 noder utspridda över 83 länder vilket hjälper företag att lokalisera svagare servade områden i deras valda CDN.

CDN:s hjälper till att behålla besökare genom snabbare prestanda

 

Ju längre en sida tar att ladda desto mindre troligt är det att webbsidan kommer att slutföra en konvertering. Enligt LoadStorm, så överger en av fyra en webbsida om den går över 4-sekundersgränsen när den laddas. Att skala bort en sekund eller två från laddtiden med ett CDN kan göra all skillnad i världen eftersom bättre programmering och kraftfullare hostingservrar inte kan hjälpa till med att förbättra prestandan när distansen är problemet.

Ditt företag behöver ett CDN för att få en konkurrensfördel

 

Under 2016 så använde endast drygt hälften av internets topp 10.000 sajter CDN-tjänster för att leverera sitt innehåll. Därför kan användandet av ett CDN hjälpa din webbsida att få en fördel gentemot dina konkurrenter. Människor använder snabba hemsidor i större utsträckning än notoriskt långsamma sajter. CDN:s hjälper till att mildra trafikökningar, vilket spelar stor roll när det kommer till att hålla din sajt online om den plötligt blir väldigt populär.

Hosting- och databasinfrastrukturen är fortfarande viktig

 

CDN:s fokuserar på att hosta frekvent använda, sällan utbytta filer som bilder, CSS, JavaScript och videoklipp; men, dynamiskt innehåll som HTML-sidor, kommentarer, varukorgar och betalplattformar körs fortfarande genom huvudservern. Där är CDN i sig bara en del av ekvationen: dina applikations- och databasservrar måste fortfarande kunna skala för att matcha förfrågan.

Tjänster som lasttestning spelar en enorm roll när det kommer till att fastställa hur mycket trafik din infrastruktur kan hantera men också i att etablera det mest ekonomiska sättet att expandera på för att möta förfrågan. Som grädde på moset kan CDN:s också hjälpa till med återhämtningen från DDoS-attacker på din sajt eftersom CDN-servers är utformade för att kunna hantera massiva mängder trafik.

Om ditt företag letar efter sätt att förbättra er prestanda genom ett CDN eller bara vill se hur väl ert nuvarande CDN klarar av att möta förfrågan finns vi på Apica här för att hjälpa er med webbsidemonitoreringstjänster. Kontakta oss redan idag.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *