Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Konsekvenser av DDoS: SEO-skador

DDoS-aftershockEn ”distributed denial of service attack”, eller DDoS-attack, är illa nog för ditt företags webbside- och applikationsprestanda vilket gör det ännu mer frustrerande att veta att en attack också kan påverka din sajts sökmotorresultat negativt. Det är också särskilt irriterande eftersom man vet att SEO-skadan inte kommer från interna misstag. DDoS-attacker kan bli sedda som ”Negativ SEO” eller ”något som är elakartat utfört mot din sajts ranking,” och kan användas som en ”black hat”-SEO-taktik från konkurrenter. Som tur är så kan en snabb respons på en DDoS-attack minimera eller till och med eliminera potentiella SEO-straff.

Attackens längd påverkar

 

Det viktiga när man undersöker huruvida en DDoS-attack skulle kunna skada ens webbsidas SEO är längden på attacken snarare än attackens intensitet. Enligt SEO Blog, så säger Google’s tidigare Head of search quality Matt Cutts att attacker som saktar ned din sajt under mindre än två dagar inte kommer att ha så stor effekt på SEO:n. Problemet uppstår när attacken håller på längre än så och sätter det som sökmotorer tolkar som en ”ny status quo”.

Kortare attacker gör inte så mycket skada, men långa eller korta upprepade attacker som håller din sajt offline eller får den att gå extremt långsamt under en längre tid kommer att göra det. Sökmotorer vill inte att sajter med låg prestanda ska hamna högt bland sökresultaten och sajter som är offline vill de inte ska visas alls bland resultaten. Men de är heller inte byggda att vara småsinta och kommer se ett tillfälligt driftavbrott eller kortvarigt prestandaproblem som något i systemet som kärvar eller som en attack.

Google, Bing eller Yahoo delar inte ut straff på grund av att någon gjort något olagligt mot ditt företag, utan snarare för skadan som åsamkats av det organiska användandet av din sajt: besökare överger sidor för att de tar för lång tid att ladda eller inte kan ladda alls. DDoS kan också påverka besökares uppfattning om din sajt på ett negativt sätt eftersom de inte inser att den långsamma prestandan beror på att dina servrar är under attack.

Konsekvenser av DDoS: Att återhämta sig

 

Tyvärr finns det inte mycket du kan göra för att omedelbart motverka SEO-skadorna från en DDoS-attack. Men, skadan kommer till största delen försvinna över tid medan din sajt bygger upp sitt SEO-värde organiskt igen. En sak är viktigt att notera: om ditt företag har implementerat nya anti-DDoS-skydd ska ni alltid köra ”Fetch as Google”-funktionen i Webmaster Tools för att säkerställa att det nya skyddet inte blockar webbcrawlers.

Skydda dig själv

 

I ett tidigare blogginlägg gick vi in på flera saker ditt företag kan göra för att minimera skadorna som en DDoS-attack kan åsamka ditt företag. Samma DDoS-motverkande taktiker hjälper också till med att minimera skador som attacken kan ha orsakat din sajts SEO. Bland många andra verktyg som kan hjälpa ditt företag så kan lasttestning och monitorering göra en stor skillnad.

Ta reda på hur du kan säkerställa att dina webbplattformar körs med högsta möjliga prestanda när de blir pressade, oavsett om trafiken kommer från växande popularitet eller en DDoS-attack. Kontakta Apica idag.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *