Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Routrar: Både mål och förövare i DDoS-attacker

DDos-attacksDe senaste större DDoS-attackerna har bestått av hackare som hackat otaliga Internet of Things-enheter och använt dem till att skapa massiva botnets för att knäcka servrar. Men, andra enheter som routrar bidrar fortfarande till många attacker. Routrar blir tyvärr ofta mål vid DDoS-attacker och använda som medel till att utföra attacker. Det är viktigt att titta på routrar när man vill förstå hur DDoS-attacker skapas eftersom hackare utnyttjar samma dåliga säkerhet hos routrarna som de gör hos IoT-enheter.

Så används routrar för DDoS

För att kunna bli medveten om potentiella problem är det viktigt att använda någon form av monitorerings- och lasttestnings-verktyg för att hitta och mildra DDoS-attacker mot ditt företags olika webbplattformar. Routrar är dock tyvärr ökända för att ha ett stort antal säkerhetsbrister. Hackare har fler än ett sätt att ta sig in i en router:

Bygg ett nätverk för att undvika DDoS-attacker

Ett DDoS-botnet handlar mer om kvantitet än kvalitet. Ju fler enheter som kan producera trafik desto bättre. Det är oftast mycket enklare att infiltrera många små mål och sedan använda den kombinerade kraften för att överväldiga ett större mål än att bryta sig in i ett säkert, större mål direkt. På grund av det så ser hackare alla olika typer av enheter som är kapabla att producera internettrafik som en potentiell kandidat för en DDoS-bot. Fast det finns tusentals olika routermodeller som används så gör deras gemensamma säkerhetssvagheter dem till mål.

Om ditt företag letar efter ett sätt att minimera skadorna en DDoS-attack kan åsamka, kontakta oss på Apica redan idag.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *