Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Vad prestandamonitorering & professionella atleter har gemensamt

Performance-monitoringProfessionella atleter lägger flera timmar på att titta på videoinspelade matcher. Deras tränare ger feedback på deras prestationer, hyllar vissa ”drag” och föreslår hur man kan göra det där andra ”draget” bättre. Allt detta för att uppnå ett par millisekunder i övertag över sin motståndare.

På samma sätt spenderar arbetsgivare tid på att granska sina anställdas prestationer och berättar för dem hur de kan bli bättre när det kommer till kundservice eller hur de kan bidra mer till företaget. Detta görs för att uppmuntra fler affärer. Föräldrar kollar sina barns läxor, deltar i skolaktiviteter och håller koll på sina barns betyg för att se till att de klarar sina mål i skolan. Detta görs för att säkerställa att de går mot bästa möjliga framtid och för att man ska kunna hitta tecken på problem så att man kan avhjälpa dem snabbt och tidigt.

Företagare måste också övervaka sina affärers prestanda. Möter de säljmålen? Finns det problem med kassaflödet? Är kunderna nöjda? Finns det segment där ute som inte nyttjas tillräckligt av andra företag? Detta är en nödvändig funktion inom företagande eftersom problem måste identifieras och fixas snabbt för att man ska kunna undvika att ens kunder blir påverkade och som följd vända sig till en konkurrent istället. Det kan också ge en indikator på vart allmänhetens intresse är på väg och vilka förbättringar som kommer att ge störst ROI.

Det finns i nuläget inget annat ställe där detta är mer sant än ett företags webbsida. Prestandamonitorering är en nyckelprocess som varje företag bör genomföra regelbundet. Att identifiera delar av en webbsida där svarstiderna är långsamma och fastställa varför de är långsamma är kritiskt för att kunna säkerställa ens användares engagemang och nöjdhet med sajten. Att mäta antalet användare som en sajt kan hantera är viktigt för att kunna säkerställa att det finns nog med processkraft tillgänglig för att kunna serva alla som besöker din webbsida. Den informationen är också viktig för företaget när man ska bestämma när man ska öka eller minska antalet servrar och lastbalanserare såväl som hur mycket tracking storage man behöver. Detta hjälper företagaren att hitta balansen mellan pengar spenderade på kapacitet kontra att spendera för mycket så att man istället påverkar sin vinst negativt.

Man kan närma sig prestandamonitorering på tre olika sätt. Real User Monitoring ger information ”i farten” om användarnas nuvarande upplevelse på webbsidan. Detta är perfekt för att monitorera prestandan hos webbsidor i produktion som accepterar trafik. Application monitoring är en utmärkt verktyg för att gräva djupare in i processerna som kör webbsidan och för att hitta flaskhalsar och hitta rotorsaker till kodproblem som saktar ned utbyten. Syntetisk monitorering är det perfekta verktyget för att använda applikationen hos webbsidor i både utveckling och produktion, utföra specifika scenarion för att felsöka efter långsamma delar och simulera trafikökningar och spikar för att se till att applikationen är robust nog för att kunna användas av riktiga användare.

Din onlinenärvaro blir en viktigare och viktigare del i din affärsplan. Millenials börja få egna barn nu och den konsumerande allmänheten börjar gå mer och mer mot att vilja kunna köpa allt de behöver online. De små extra millisekunderna din webbsida tar att ladda kommer att multipliceras med de tusentals besökare som går in samtidigt. Detta kommer att påverka din trafik, ditt varumärke och slutligen framgången eller nederlaget för din onlineverksamhet. Du vill inte hamna i fällan som beskrivs av den avlidne Yogi Berra som sa följande om en restaurang: ”Ingen går dit längre, det är för mycket folk där”.

 

 

 

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *