Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Kraven när man anammar IoT

iot-adoptionInternet of Things (IoT) blir mer och mer populärt och anammat världen över, men med det kommer ett problem som utvecklare måste kunna hantera. Problemet ligger i att kunna definiera vilka ”saker” som ska kopplas till internet och vilket värde man sedan kan få ut genom att ansluta dessa ”saker” till internet. Oavsett om det gäller hemsäkerhet, trafikkontroll eller möjligheten att kunna ställa in en lagom temperatur i sitt hus innan man kommer hem så är nyckeln till att utveckla alla dessa saker att definiera vad varje ”sak” ska göra och fastställa fördelarna man kan få genom att göra ”saken” till en smart sak.

Ladda ned vår e-bok Testing in the API Economy & Why it’s Critical to your Organization

Black Hat Target

 

Detta är ganska standard utvecklingspraktik men om internet har lärt oss något så är det att ”standard” i den verkliga världen skiljer sig radikalt från ”standard” på internet. Tillsammans med trafikspikar så är internetbaserade attacker och problem som orsakas av applikationer som inte fungerar som de ska bara några av de aspekter inom utveckling för internet som är allt annat än ”standard”. Vanliga kunder kommer att göra misstag eller försöka använda applikationer på sätt som de inte är menade att användas och detta kan skapa oförutsedda problem för utvecklare när de försöker förbättra applikationen för att fixa problemen. Till råga på det så kan hackare rikta in sig på de nya IoT-enheterna och försöka stänga ned dem eller ta kontroll över dem. Oavsett om attacken är gjord med syftet att skapa kaos eller för utpressningssyften så kommer IoT-enheter att vara primära måltavlor för Black hat-hackercommunityt världen över.

Vad utvecklaren måste göra är:

  • Definiera vilken tjänst varje ”sak” på internet ska erbjuda.
  • Fastställa vad applikationerna måste göra för att kunna interagera med ”saken”.
  • Definiera API:er som applikationerna och ”sakerna” ska använda för att skicka information eller kommandon.
  • Skapa de nya protokoll som behövs för att möjliggöra informationsöverföringen mellan IoT-”saker” och den kontrollerande applikationen.

Utvecklare måste knäcka & säkra IoT

 

Det kreativa kravet inom utvecklingen kommer att vara att titta på varje enhet vi använder idag: uppvärmnings-/nedkylningssystem, hushållsapparater, vattenledningar, trafikkontroll och liknande, och definiera varje sak de gör. Utvecklarna kommer sedan att behöva bryta ned stegen det tar att få dem att göra dessa saker och skapa den bestämmande logiken som krävs för att en applikation ska kunna ta över. Slutligen behöver utvecklarna försöka ”knäcka” applikationen för att se vad som händer när en IoT-enhet antingen missar någon typ av inkommande information eller om informationen som mottas inte följer processen (till exempel om en användare använder IoT för en smart temperaturanläggning som ska bibehålla temperaturen i ens sovrum på 17 grader. Om kommandot inte når värmeanläggningen kommer användaren bli missnöjd när denne kommer hem till ett kallt rum och om användaren av misstag skriver in 170 grader istället för 17 så vet kanske inte IoT-enheten hur den ska behandla kommandot eftersom temperaturen är högre än det den kan tillhandahålla.) I båda fallen så måste det finnas en del av IoT-applikationen som kan svara (antingen för att bekräfta anropet så att användaren vet att uppgiften kommer att göras eller för att indikera att temperaturen ligger utanför räckvidden). Utvecklaren måste också ha satt säkerhetscheckar i applikationskoden för att kunna validera att anropen kommer från en legitim plats.

Nödvändigt att testa IoT-applikationer

 

Det vi gått igenom ovan visar på hur viktigt det är för utvecklare att använda ett testverktyg som tillåter dem att testa sina applikationer i en real world-miljö. Ett verktyg som kan simulera tusentals användare som försöker nå en IoT-enhet. Ett verktyg som tillåter testscript som kan skapa legitima och icke-legitima utbyten med IoT-enheten som kan simulera att någon försöker hacka sig in i applikationen eller enheten. Ett verktyg som genom enkla scriptade transaktioner kan använda en applikation som är inbäddad i ett smart föremål till dess specifikations gräns och bortom den gränsen. Denna typ av testning är extremt viktig för att säkerställa att omvärlden kan lita på teknologin och anamma den. Att lansera en IoT-enhet eller applikation utan denna typ av testning gör att IoT-teknologins framtid hamnar i samma position som finansiella institutioner och börsmarknaden var i i början av internets tid, eller som de företag som, fortfarande, får sin information och sina webbsidor hållna som bitcoin-gisslan.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *