Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

3 sätt automatisering driver den digitala transformationen framåt

Den digitala transformationen syftar på den breda användningen av teknologi inom en organisations tjänster, produkter och processer som i sin tur förbättrar användarupplevelsen för kunder, ökar utförandehastigheten och slutligen ger en konkurrensfördel. Vi frågar oss; hur driver automatisering den digitala transformationen framåt? Här är tre sätt:

automation-is-driving-digital-transformation

 

1.    Optimering av affärsprocesser

 
Många traditionella organisationer jobbar sig nu bort från legacy-system och mot digital transformation för att kunna optimera sina processer. Automatiserings-teknologi är IT-system- och process-agnostiskt vilket gör att företag kan bygga vidare på sina system inom sin existerande IT-miljö.

För att kunna skapa en transformativ miljö och förbättra hastighet och leveranskvalitet så måste organisationer integrera automatisering med sina existerande processer. Förmågan att kunna lansera högkvalitativa produkter med hög frekvens kommer i slutändan att ge positiva resultat i både intäkter och vinst, och även styra hur väl en organisation kan stå sig mot sina konkurrenter.

2.    Förbättrad effektivitet inom den generella IT-driften

 
Med automatisering så elimineras möjligheten till mänskliga fel vilket ger en hundraprocentig korrekthet i arbetet. Genom att automatisera uppgifter kan organisationer reducera den övergripande process-cykeln ordentligt. Genom att använda Active Digital Experience Monitoring kan företag också reducera processtider genom att identifiera rotorsaker vilket gör detta till en nödvändig teknologi för företag som vill göra proaktiva IT-investeringar.

3.    Ökad produktivitet bland anställda

 
Många organisationer stöter på svårigheter med resursbrister inför sina digitala transformationsprojekt och automatisering kan där erbjuda en kostnadseffektiv lösning på detta problem genom att ta på sig repetativa, regelbaserade uppgifter som tillåter anställda att fokusera mer på kundfokuserat arbete.

För att göra det enklare för anställda att visualisera organisationens digitala tranformationsprojekt som helhet, och förbättra flexibiliteten så behöver IT-team gå ifrån att arbeta som en isolerad grupp mot en mer samarbetande approach.

Automatisering driver transformationen framåt

 
Vägen mot digital transformation är en affärskritisk sådan och organisationer som påbörjar resan kommer att behöva tänka på hur varje del av företaget kan optimeras för att möta de nya digitala målen och tillväxtpotentialen. Automatiseringsteknologi kommer att ha en stor roll i den digitala transformationen och göra det möjligt för organisationer att optimera sina existerande processer och hålla jämna steg med konkurrenterna.

 

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *