Apicas prestanda-blogg

Senaste inom it-trender, undersökningar och prestandatips

Efter testet: 4 saker att tänka på vid Code Cleanup och utvärdering

Lasttestningcode-cleanup och monitorering kan ge stor insikt i hur din onlineplattform presterar, men datan är bara värd något om utvecklarna faktiskt använder sig av den. Prestandadata hjälper oftast utvecklare att lokalisera mindre delar av applikationen som inte fungerar så bra som de skulle kunna, och att identifiera när uppdateringar påverkar effektiviteten. Utvecklingsteam kan sedan integrera prestandaresultaten med sin planering för underhåll, buggfixar och utvärderingsprocesser i applikationsuppdateringar.

Följande tips kan hjälpa ditt team att styra plattformens uppdateringar åt rätt håll och bättre kunna hantera utvecklingstiden.

1. Balansera effektivitet och läsbarhet

Utvecklingsteam måste ofta ta beslut kring huruvida kodutvärderingar ska offra läsbarheten till förmån för effektivitetsförbättringar. Det finns inget givet svar här och det är upp till utvecklarna att bestämma.
Men det är trots allt viktigt att ha i åtanke att utvecklare inte borde gå för långt i sina försök att förbättra effektiviteten om det gör koden avsevärt svårare att förstå.

I vissa fall kan det vara vettigt att skriva om komplicerad kod så att den blir mer läsbar men med minimalt tapp i effektivitet. Om prestandadatan visar att plattformen redan fungerar effektivt, så är det enklare för teamet att bara förenkla koden. Ett tips är också att inte falla i fällan att tänka ”färre rader” = ”mer effektiv”.

2. Avgrena kod under utvärdering

Utvecklare kan tycka att en ”avgrenings” process är hjälpsam när det kommer till att kunna hålla utvärderingar mer organiserade och förhindra situationer där effektivitetsuppdateringar släpps live utan att ha blivit testade ordentligt. Isolera kodsektionen som utvecklarna har valt att förbättra från ”huvudapplikationens” kod under arbetsprocessen, och sätt tillbaka grenen in i huvudkoden efter att arbetet är färdigt.

3. Utvärdera när du ändå är där

Eftersom utvecklare kommer att avgrena och omarbeta delar av applikationen så är det praktiskt en god idé att integrera processen med mer storskaliga utvärderingar. Detta betyder dock inte att man ska expandera omfattningen av uppdateringarna till en punkt där komplexiteten kan få processen att spåra ur. Utvecklare kan spara mycket tid om de slipper återbekanta sig med ett kodsegment när de jobbar med ytterligare uppdateringar.

När ett team exempelvis har hittat ett effektivitetsproblem med en kronologiskt sorterad produktsökning i en e-handelsplattform så kan man efter att man löst problemet använda det man lärt sig för att förbättra effektiviteten i relevanssökningar också. Vill man göra ytterligare kan man använda tiden till att skriva om den relaterade koden för effektivitet och läsbarhet.

4. Uppdatera dokumentationen

Det underlättar väldigt mycket att kombinera uppdatering av dokumentation med effektivitetsutvärderingar. Eftersom att det är nödvändigt för utvecklarna att lära sig plattformens kod innan de uppdaterar den så är det lägligt att se över och uppdatera den interna dokumentationen. Detta är särskilt viktigt om utvecklaren spenderar mycket tid med att lära sig vad som händer i ett kodsegment. Genom att skriva ned vad det gör och hur det fungerar så sparar man väldigt mycket tid i det långa loppet.

Lasttestning och monitorering är en stor fördel i samband med alla olika teams plattformsuppdateringsprocesser. Kontakta oss på Apica idag för att få reda på mer om hur våra verktyg kan hjälpa ditt företag att växa online och få ut det mesta av din existerande plattforms infrastruktur.

New Call-to-action

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *