Apica Nyheter

Nyheter från Apica

Carmen Carey ny VD för Apica

PRESSMEDDELANDE

Det svenska IT-företaget satsar globalt och spår ökad tillväxt

Det svenska IT-företaget Apica, en ledande global leverantör av prestandalösningar, har utnämnt Carmen Carey som ny VD för att ytterligare stärka företaget strategiskt i dess globala expansion. Carmen Carey, som har lång erfarenhet av att leda företag genom expansiva faser, kommer att bygga vidare på de framgångar som skapats av Apicas grundare och VD Sven Hammar. Hammar kvarstår i Apica i rollen som Chief Strategy Officer.

Carmen Carey är en erfaren teknisk chef och företagsledare som har innehavt ledande roller i ett flertal snabbväxande globala teknikföretag. Hon kommer närmast från rollen som VD på Big Data Partnership (förvärvades av Teradata 2016) och var innan dess operativ chef för Metapack, VD för ControlCircle och VD för MessageLabs.

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Carmen till Apica som vår nya verkställande direktör. Hennes gedigna erfarenhet av branschen och hennes passion kommer att leda Apica genom nästa fas av kundfokuserad innovation och global expansion, säger Sven Hammar, CSO på Apica.

– Som den branschveteran hon är tillför hon enormt mycket erfarenhet av att leda företag som fokuserar på att skala upp sin verksamhet, fortsätter han.

Carey ansluter till Apica för att stärka företagets fas av framgångsrik tillväxt och expansion, som är ett resultat av ”performance-as-a service”-branschens gensvar på den snabbväxande internetekonomin och behoven hos företag att anamma mer aggressiva digitala agendor som i sin tur kräver snabbare leverans med bibehållen hög kvalitet.

– Det är en betydelsefull tid för Apica då performance-as-a-service-lösningar numera är en väsentlig del i att kunna säkerställa framgångsrik leverans av affärskritiska tjänster och applikationer. Många av dagens företag har insett att behovet av snabb digital transformation och differentiering. Kvalitet, kundupplevelse och snabb leverans är framgångsfaktorer som Apicas övergripande test- och monitoreringsplattform stödjer, säger Carmen Carey och fortsätter:

– Jag är väldigt glad över möjligheten att ansluta mig till Apica under en så spännande tid i branschen och på marknaden, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet mot vidare tillväxt och expansion i vårt arbete att leverera värde åt en stadigt växande portfölj av företagskunder.

För att stödja Apicas globala expansionsplaner kommer Carmen att ha sin bas på företagets kontor i New York.

Sociala medier:
Twitter: https://twitter.com/apicasystem
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/apica-ab


Om Apica

Ledande globala företag använder Apica Web Excellence Suite för att testa och monitorera sina affärskritiska affärssystem, API:er, webb- och mobila applikationer. Apica gör det möjligt för företag att i realtid bevaka upptid, prestanda och få detaljerad insikt i sin kapacitet vilket säkrar en oslagbar slutanvändarupplevelse och optimerad IT-verksamhet. Apica’s suite – som finns tillgänglig som SaaS-, on-premise- och hybridlösning – används av 400+ ledande varumärken globalt. Apica har kontor i Stockholm, New York, London och Santa Monica. För att läsa mer om Apica, besök https://www.apicasystem.com

KONTAKT:
Carmen Carey, VD
Telefon: +46 76 17 42 054
Epost: Carmen.carey@apicasystem.com

New Call-to-action